Με το παλιό καθεστώς θα πληρωθούν και το 2015 την εξισωτική αποζημίωση οι κτηνοτρόφοι

2015-05-19 13:11

Με το παλιό καθεστώς θα πληρωθούν και το 2015 την εξισωτική αποζημίωση οι κτηνοτρόφοι
Την διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην μεταβληθούν και να παραμείνουν ως είχαν οι πίνακες που ορίζουν τις μειονεκτικές περιοχές προκειμένου οι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης να πληρωθούν με το παλιό καθεστώς και για το 2015, έδωσε ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Η παραπάνω απάντηση από το γραφείο του κ. Αποστόλου, ήρθε μετά την ανησυχία που εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θεόδωρος Παραστατίδης (με ερώτησή του) σχετικά με το χαρακτηρισμό περιοχών της Π.Ε. Κιλκίς ως πεδινών και την εξαίρεσή τους από το δικαίωμα εξισωτικής αποζημίωσης.
Ειδικότερα, ο Βουλευτής έθεσε το θέμα στο γραφείο του Αν. Υπουργού επισημαίνοντας πως υπάρχει ένας πίνακας ο οποίος χαρακτηρίζει πεδινές, περιοχές οι οποίες ήταν χαρακτηρισμένες προηγουμένως ορεινές και μειονεκτικές. Αυτό σημαίνει πως οι περιοχές αυτές εξαιρούνται του δικαιώματος εξισωτικής αποζημίωσης. Οι περιοχές αυτές είναι, η Λεκάνη των Μουριών, η περιοχή του Κιλκίς και οι οικισμοί γύρω από αυτήν καθώς και η Αξιούπολη.
"Από πλευράς του γραφείου του υπουργού, υπήρξε η διαβεβαίωση προς το Βουλευτή ότι, πράγματι, υπάρχει οδηγία με τον συγκεκριμένο πίνακα στον οποίο προσδιορίζονται τα διοικητικά όρια των παραπάνω αναφερόμενων περιοχών ως πεδινά και πως ο πίνακας αυτός αποφασίστηκε και διαμορφώθηκε το 2014 στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων. Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καταβάλει προσπάθεια και αναμένεται επίλυση του θέματος, ώστε ο πίνακας αυτός να μην μεταβληθεί και να παραμείνει ως είχε. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι οριστικοποιημένος και επομένως οι παραγωγοί των συγκεκριμένων περιοχών θα πληρωθούν και αυτή τη χρονιά με το παλιό καθεστώς", αναφέρει σχετική ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
 
www.agrotypos.gr/